Lyset & Naturen
Drivkraften i Susan Lüth Hedegaards arbejde med maleriet er lyset!
Susan Lüth Hedegaard er facineret af middelanderens glasmalerier og har i forbindelse med Diplomuddannelse i Eksperimenterende Billedkunst arbejdet med en undersøgelse af lyset i maleriet, gennem 800 år og dette blev en vigtig fordybelsesproces for hende, både på det praktiske men også det teorestiske plan.
Susan Lüth Hedegaard har fundet stor værdi i at studere hvornår og hvorledes man tilbage i middelalderen eks. begyndte at male bevægelese i en kjortel, så der dannes skygger og dermed opstår lys.
Hun har studeret teorier og malerier hvor lyskilden kommer bagfra lærredet, som et tændt stearinlys - hvor lyskilden er som en spot i et mørkt rum og på denne måde fokuseres kan der på fortællingen.
Susan Lüth Hedegaard har brugt gamle værker som inspiration til nonfigurative forsøg og det er i dette rum hun arbejder, således bliver hendes billeder til gennem en forening af nutidens og fortidens oplevelser og sansninger.
 
Den kreative proces
Susan Lüth Hedegaards arbejdsproces kan nærmest betegnes som at "arbejde i kaos". 
Hun arbejder i mange lag maling og vender tilbage mange gange med spatel klude for at komme rigtig igang med værket og fordybelsen med pensel til, der kommer form og orden på maleriet.
Susan Lüth Hedegaard anvender lærred, bølgepap, pleksiglas, skifer og laver collager.