Hella Carstens 

Det kreative og intuitive sprog er Hellas måde at forstå og opleve verden på. 

Farverne og formsproget får deres eget liv og hun ved aldrig hvordan fortællingen på lærredet vil udvikle sig. Hun bruger ikke skitser, men lader intuitionen styre de input der spontant dukker op. Oftest er det kvinderne, der dominerer i hendes færdige malerier, som er farverige og med små fortællinger gemt i det spontane og intuitive udtryk.

Malerierne i mixed media udfolder sig lag på lag i en blanding af collage, papir, lim, tryk, streg og akryl og stærke farver. Maleriets proces og opbygning kan virke både kaotisk og fortællende på samme tid. Det intuitive og spontane styrer Hellas formsprog og forfines afsluttende som en del af værkernes individuelle fortælling.

Hella bor og arbejder i Sønderjylland. Her har hun i mange år kombineret sit arbejde med maleriet i atelieret. Kunsten har dog overtaget mere og mere. Efter uddannelsen på Andromeda i 2004-2006 og flere efteruddannelser samme sted har Hella udviklet sit eget unikke udtryk med mennesket og deres indre fortællinger i fokus.

Til tider dukker der fugle op, som for Hella er et symbol på menneskets indre frihedstrang og lysten til at sprænge sine indre rammer og begrænsninger.

”Vi ser og oplever forskelligt og transformerer så oplevelsen til vores egen helt unikke historie. Det er som et fingeraftryk – unikt, individuelt og dybt personligt”.