”Det er svært at  bevare pessimismen” og sådan er det også med hans billeder og skulpturer , de er fulde af overraskelser , glæde og symbolik og med titler som ”Hus kat Elske”-

Jes har levet af sin kunst i 35 år, og har derfor altid haft det som et hovedspor.Han fortæller: "Min nysgerrighed betød, at jeg måtte prøve det hele. Jeg begyndte ikke bare at male abstrakt, men har lært de grundlæggende teknikker til bunds. Jeg har siddet og nedfældet hver eneste en detalje af en selleri på min tegneblok, da jeg var i den naturalistiske fase, og en efter en tog jeg alle 'ismerne' op og gik i dybden med dem."

Måske startede han nok med at tegne og male, men rejsen gik snart over næsten alle slags materialer og udtryk. Blot for at nævne et par stykker skaber Jes Nordby malerier, grafiske arbejder, gravstene, smykker, skrotskulpturer og har i dag sat fokus på de muligheder, som den digitale verden giver os.

Det kan virke, som er der tale om en utilpasset kunstner, der søger i alle retninger, men det er faktisk ikke tilfældet. Jes Nordby forklarer sin kunstneriske vej sådan:

- Jeg forsøger at beskrive verden - ved at reflektere over dens forskellige fænomener, tage forskellige elementer ud af deres vante sammenhæng, tegne dem ned i en ny - der resulterer i skitser, der kan kædes sammen i det uendelige - så alle mine billeder bliver små dele i en større sammenhæng, sådan forstået, at det på en måde, er det samme billede, jeg arbejder videre på - den samme helhed eller livsforståelse, jeg forsøger at udvide. Derfor kalder jeg mine billeder for verdensbilleder.