Ulla Chemnitz

Ulla chemnitz

Det kræver kun to ting at gå i gang med at male: lyst og tid, siger billedkunstneren Ulla Chemnitz, der også underviser i akryl- og akvarelmaling på aftenskole.

»Jeg har ofte elever på aftenskolen, der siger, at de ikke kan tegne. Men man behøver altså ikke kunne tegne for at lave noget godt. Picasso sagde engang, at han som 12-årig kunne male som Michelangelo, men at det tog ham et helt liv at komme til at male som et barn. Og det er lige dét, det handler om for os allesammen. At finde tilbage til det oprindelige i os selv,« fortæller billedkunstner Ulla Chemnitz, som i samme åndedrag bliver bange for at komme til at lyde alt for langhåret.

»Det må slet, slet ikke blive filosofisk. Det skal først og fremmest være sjovt at male. Og for alt i verden må man ikke have en følelse af at skulle præstere noget. De fleste mennesker skal præstere hele dagen. De skal yde så meget for at tjene de pokkers penge og for at blive accepteret af hinanden. Derfor skal atelieret her være et fristed, hvor alle har det sjovt og slapper af. Hvor det er processen og ikke produktet, der tæller,« siger Ulla Chemnitz.