Lars Rod

Kunstnerisk er jeg inspireret af min morfar, forretningsmand og billedkunstner J.C. Østergaard, Varde og min onkel Ejner Gylling, Odense, men født og opvokset i Oksbøl. Han har flere malerier i off. eje. Min datter Mette maler selv og er en god sparringspartner.

Jeg har tegnet i mange år, og maler nu hovedsagelig med acryl. Mit billedsprog spænder fra det abstrakte til det helt naive naturalistiske. Billederne opstår som regel ud fra en stemning eller et sanseindtryk af farver eller følelser. Der er ofte åndelige begreber inde i mine tanker, hvilket kommer til udtryk i flere malerier.

Inspirationen får jeg ofte fra ophold på vestkysten. Et landskab er mange ting. De motiver jeg foretrækker, strækker sig fra hedelandskaber, med de gyldne og violette farver, hvor fyrbuske står som mørke fragmenter i kontrast til det hvidgule marehalm. Så er der sommerhusene, som ligger spredt i klitterne med deres sorte, grå og rødbrune farver med Vesterhavet som baggrund.

Jeg elsker lysets virkninger på farver, og bruger gerne stærke farver eller kontraster i billederne. Motiverne hentes mest fra naturen. Jeg starter ofte ved staffeliet og maler indtryk som jeg oplevede det. Jeg forsøger en blanding mellem det naturalistiske, men eksperimenterer ofte med det mere fabulerende og ekspressive – fra mit arbejde med relationer mellem mennesker. Jeg lader ofte figuren syne hen i farven, som jeg sprøjter, drypper og overmaler i mit forsøg på at få det ukendte til at vise sig.

Jeg ”bevæger” mig ofte rundt i billedet når det skulle være færdigt – og ender ofte med at se eller opleve noget helt andet i detaljerne efter en tid.