Kommende Udstillinger 2020:

Kunstrunden 2020 

Fredag , lørdag og søndag d 10-12 april 11.00.17.00

Vi præsenterer nye unge kunstnere , en særudstilling med Taegan Treichel og Lisa Klok. 

 

Al landsens naivister 25 år 

Fernisering d 21/6 kl 11.00-17.00

Udstillingen vil være at se fra den 21/6-5/7

 

 

2019 Påskeudstilling . Signe Anne Bjerre og Flemming Hald

Født 1974

Stærke farver, lidenskab og sikker hånd...  

... det er, hvad der springer i øjnene ved Signe Anne Bjerres værker.
Med sine frække farver og dynamiske kompositioner stråler hendes værker af liv og glæde, men efter betragtning kan flere lag tone frem og skjulte motiver fortælle en ekstra historie. I udstillingen ’Siesta’ har Signe taget afsæt i den lille pause, vi – efter hendes mening - alle bør tage i en travl hverdag, samt når vi ser på et maleri eller når vi oplever verdenen i vores nærmiljø eller under fremmede himmelstrøg.

Signe har til denne udstilling fundet inspiration i Spanien, Italien, Island og Danmark. Steder, hvor man sydpå under Siestaen kan støde på næsten mennesketomme gader som i Signes værker - og den betagende ro i naturen alle fire steder. 

 

Om sine værker fortæller Flemming:
Mine værker kan gå under fællesbetegnelsen: ” Vi lever endnu – og det, der ligner!” En humoristisk beskrivelse af mine skulpturer, der fortrinsvis er ældre mennesker, hovedsageligt nøgne gamle mænd, med alt hvad det indebærer af naturligt forfald, men set fra en humoristisk og livsbekræftende vinkel. Det er nemt, jeg kan bare studere mig selv. Kilden løber derfor aldrig tør, men fortsætter kontinuerligt.
Mine skulpturer er udført i stentøj, keramik eller bronze.

 

30. Maj Frederik Hesseldahl

Frederik Hesseldahl

Frederik dansk street art kunstner - Uddannet arkitekt og billedekunstner.

Hans malerier bevæger sig i grænsefeltet mellem graffiti og moderne kunst. Han har udsmykket de europæiske vægge i 18 år, og er de seneste år rykket indenfor i private hjem og virksomheder med vægmaleri.

Han forsøger med sin kunst at udvikle graffitiens formsprog og bearbejder det i en grafisk, farverig og ekspressiv stil. Han udforsker fantasiens grænser med dyremotiver,

graffiti brudstykker og stærke farver kombinationer. Han har studeret arkitektur på Det kgl. danske kunstakademi siden 2007, med afgang i 2013 og arbejder nu selvstændig med egen tegnestue og studio.Igennem de sidste år har Clean lavet mange store vægmalerier på bestiling, for bl.a. Tivoli, BMW, Aegis Media og DR. På bl.a. Vejle Kunst Museum og Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg m.v.

 

 

Ulla Gammelgaard har Work Shop ved galleriet

Ulla Gammelgaard har Work Shop ved Strand-galleriet i pinsen

8. og 9. juni i Pinsen

Ulla Gammelgaard kommer endnu engang til Vejers Strand  og holder Work Shop, således at man kan se hvordan hun fremstiller hendes fantastiske malerier.

den 24. udstilling med "Al Landsens Naivister"

"Street Art" Container kunst med Ulrik Schiødt

Ulrik Schiødt kommer til Vejer Strand i peioden 16. til 22. juni

Ulrik har lavet mange udsmykninger og gavlmalerier, ja han har for år tilbage malet et helt hotle i Indien både udvendig og indvendig -

Nu vil han udsmykke bagerens container med bagere, rundstykker ja, hvem ved måske også et Vejer Rugbrød, ja, og måske også rimkugler

Skulptør og maler Flemming Hald udstiller tredimensionelle malerier

Søndag den 30. juni  til  søndag den 7. juli 

Vi kender Flemming Hald for hans fantastiske og morsomme skulpturer, nu indarbejder han sin skulpturer i maleriet således at vi får et tredimensionel billede -  Det bliver spændende at se hvad han finder på ?

14. - 28. juli - Det er svært at bevare pessimismen”

Jes Nordby

Det er svært at  bevare pessimismen” og sådan er det også med Jes Nordby`s billeder og skulpturer , de er fulde af overraskelser , glæde og symbolik og med titler som ”Hus kat Elske”-

 

24. 25. August - Work Shop Ulla Gammelgaard

Uge 42 - Efterårsferien kommer der nye spændende skulpturer af Flemming Hald

----------------------------------------------------------

Nedenfor udstilling 2018

Et danmark i balance - "Kunsten flytter vestpå"


1. april 2018 udstilling med

Ulrik Schiødt

Ulrik Schiødt

 

Ulrik har malet siden 1986. Mest kendt, er han, for "Evolution" -vægmaleriet, en gigantisk
4,5x 170 meter kontinuerlig mur, der skildrer de første kapitler i livets opståen og udvikling..
Ulriks fokus er at male på lærred, vægge mv, og arbejdet inkluderer også mange år indenfor freelance illustrationer til bøger og plakater, animation, samt teaterscenografi. Ulrik har haft en anerkendt og godt berejst karriere, der har efterladt malerier i adskillige verdensdele, med en bred vifte af kunstneriske udtryk.

Frederik Hesseldahl

Frederik dansk street art kunstner - Uddannet arkitekt og billedekunstner.

Hans malerier bevæger sig i grænsefeltet mellem graffiti og moderne kunst. Han har udsmykket de europæiske vægge i 18 år, og er de seneste år rykket indenfor i private hjem og virksomheder med vægmaleri.

Han forsøger med sin kunst at udvikle graffitiens formsprog og bearbejder det i en grafisk, farverig og ekspressiv stil. Han udforsker fantasiens grænser med dyremotiver,

Igennem de sidste år har han lavet mange store vægmalerier på bestiling, for bl.a. Tivoli, BMW, Aegis Media og DR. På bl.a. Vejle Kunst Museum og Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg

19. og 20. maj Pinse - work Shop Ulla Gammelgaard


ulla gammelgaard work shop

Se Ulla Gammelgaard arbejde med spartel og olie maling, hvor hun indfanger

motiver fra Vestjylland med et koloristisk, levende og naturtro udtryk..

Ulla Gammelgaard fortæller: "jeg er opvokset i et paradis af dyr og natur, som har givet mig et stort kendskab til dyrelivet og naturen. Det er interesse som fulgte mig under min uddannelse, og en interesse som jeg til stadighed bruger i mit daglige, arbejde hvor jeg spartler mine farverige billeder med olie på lærred.

 

 

9. og 10. juni er der cykelløb fra "Kyst til Kyst fra "Vejle til Vejers" Lars Henning Andersen har ladet sig inspirere


udstilling Lars Henning Anderssen

Se billeder inspireret af cykelløb Vejle til Vejers under Kunstnere øverst

Lars Henning Andersen om sine billeder:
De gådefulde figurer flyder ind og ud af farven, og jeg lader som oftest tolkningen være op til folks egen fantasi. Min inspiration er temaer fra den mytologiske verden eller elementer fra historier og fortællinger.
Jeg maler ganske enkelt fordi jeg finder det spændende
- der opstår altid noget, der ikke var tænkt på forhånd.

"Al Landsens Naivister" - søndag 17. juni kl. 11.00


Al Landsens Naivister - søndag 17. juni kl. 11.00

”Al Landsens Naivister” 1996 til 2018 – 23. udstillingI

1996 inviterede ildsjælen Kaj Sørensen for første gang til udstilling i Indslev Bryghus´s gamle bygninger. Det var starten på ”Al Landsens Naivister”.

Året efter i 1997 blev det første katalog udgivet med følgende udstillere: Kurt Bresson, Edel Bærskog, Betty Helene Christiansen, Ole Grøn, Kirsten Thellefsen Jensen, Tom M. Jensen, Ole Justenlund, Susanne Krage, Snekke Kristensen, Vibeke Magnussen, Dorte Markussen, Ib Meyer, Helen Nagel, Leif Orla Nielsen, Rut Rosenkilde, Walther Schaldemose, Lis Stoltenberg, Kirsten Svenstrup, Jørgen Weidemann og Jytte Zabel.

I 2003 ophørte Kaj Sørensens lejemål i Indslev Bryggeri, og han måtte efterfølgende fortsatte foreningen ”Al Landsens Naivister” med skiftende udstillingssteder.  

I 2009 kontaktede Kaj Sørensen Strand-galleriet, og vi blev enige om at, den næste ”Al landsens Naivist udstilling –  skulle afholdes i vores galleri på Nørrebro i København.Det var spændende for os, at få lov til at være vært for denne 14. udstilling med ”Al Landsens naivister” – en dejlig fernisering med 28 kunstnere og mere end  300 billeder, der var kaffe og lagkage i gården bag ved galleriet i det mest fantastiske sommervejr.

2010 døde Kaj Sørensen, han har haft utrolig stor betydning for dansk naivistisk kunst, han var en institution en ”Grand Old Man” på sit felt. Vi løftede arven efter Kaj med en udstilling på Ringkøbing Rådhus, og 2011, 2012, 2013 og 2014 I Kunstsalen/Ravmuseet i Oksbøl.

De sidste 3 år har haft udstillingen i vores galleri her ved Vejers Strand, alle årene med hyggelig kaffe og kage til ferniseringen.

Med venlig hilsen og på gensyn  .Lissa og Orla Skjellerup

 

15. juli Rama King Nash og Carsten Fun Jensen


Rama King Nash

Rama er en kosmopolit, med danske og mexicanske rødder, der ser verden fra forskellige perspektiver. Han blev født og voksede op i Mexico, bor for tiden i København, men siden 1994 har han boet i Italien, Mexico, Bolivia, Grønland, Cuba og Danmark.
Rama kan lide at fortælle historier med sit arbejde; den mexicanske fortællingstradition med Posada, Rivera og Toledo har dannet hans stil. Derudover er han slægtning til store dansk kunstnere som Jørgen Nash, Lis Zwick og Asger Jorn, der har haft stor indflydelse på hans kunstforståelse. Ramas arbejde er kosmopolitisk, som han selv, det er mange gange inspireret af grænsen mellem det kendte og det ukendte, det universelle om menneskeheden, og om hvad der adskiller en kultur fra andre kulturer.
Han arbejder med næsten enhver form for medier og bliver stærkt inspireret af den teknik eller de materialer, han arbejder med på det givne tidspunkt. For Rama King Nash er den kreative proces den mest fascinerende del af arbejdet med kunst. Derfor lader han sine værker blive stærkt påvirket af denne proces. Nogle af hans foretrukne teknikker er olie på lærred, akryl på ethvert materiale, emalje på stål eller kobber, ætsning, aquatint, linoleum, litografi, pyrografi, collage og installation. Små prikker dominerer overfladerne af hans malerier. Han er fascineret af den optiske virkning, som prikker skaber, og den vibrationseffekt de forårsager mellem billedets forgrund og baggrund. Han begyndte at bruge prikker efter inspiration fra popkunst, "primitiv" kunst og kunsthåndværk fra Mexico. 

Carsten Fun Jensen

Som kunstner har Carsten været aktiv i over 40 år, og utrætteligt søger han nye veje.

Det er en historie om en kunstner der udtryksmæssigt bevæger sig mellem tradition og modernisme.
De fint afbalancerede skulpturer, enten af metal eller sten, bliver til gennem en intuitiv proces, hvor Carsten går i lag med materialet. Han siger: ”at skabe god kunst er hårdt arbejde, man må tage magten over materialet” Resultatet taler for sig selv, skulpturen indtager rummet og insisterer på opmærksomhed med sit organiske og harmoniske væsen.

Ens tanker beriges af et inspirerende og sanseligt univers.

Carstens arbejde med skulpturer falder i fire hovedområder. De første to er i bronze, som både omfatter nonfigurative såvel som meget klart aflæselige politiske skulpturer – han skabte bl.a Mandelas hånd, der er overdraget til den frie Sydafrikas første præsident Nelson Mandela. Dernæst er der arbejderne i sten, der omfatter både marmor og granit, og endelig er der keramik skulpturer, der gennem elektrolyse bliver overtrukket med metal, kobber og sølv.

Carsten Fun Jensen udtrykker det selv på den måde, at hans skulpturer udtrykker mere end sproget kan forklare. De er på en måde rene syns- og følelsesmæssige oplevelser, der så at sige rækker ud af selve sproget og ned i de inderste emotionelle indtryk, der dannes tidligt i livet. Hans skulpturer synes at træde ud af en abstrakt natur, vi både synes at kunne genkende, og som alligevel forsvinder lige før, man kan sætte navn og beskrivelse på tingene. Vi står overfor former, der snor, vrider og drejer sig, så det er en lyst og en glæde at prøve at føle liniernes spil i det blanke metal, der i sine fordybninger eller huller forvandles til oxyderende grønne og mørke felter, der som marker i vår stråler af begyndende liv. Vi oplever at se elementer af kvinde skikkelser fra den ene side for så fra den anden at tro, at det må være tale om en ukendt trævækst

naturpark vesterhavet

Vi er partner i Naturpark Vesterhavet

Naturparkrådet har udviklet et partnerprogram i samarbejde med lokale aktører i Naturpark Vesterhavet. Programmet vil bidrage til mere synlighed og netværk på tværs af brancher og geografi i Naturparken.