Torben Kaas -  (F. 1960 ) - kunstmaler / musiker

Jeg bor og maler i Bisserup. En lille idyllisk enklave på den vestsjællandske kyst, med en forunderlig, magisk stoflighed. I området lyder stadig toner fra en svunden tid som fiskersamfund. Huse og gårde er født her, og er blevet en del af et poetisk sceneri på strandengen hvor jeg ofte går.

Jeg spiller kontrabas. Chet Baker snurrer på pladespilleren. Musikken er også altid til stede.

Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Danmarks førende kunsttidsskrift Kunstavisen skriver :

Lyset synes næsten at komme indefra. Lyset, der indhyller alt i et slør af farve, udvisker konturerne og får hele billedet til at vibrere, som var det et fatamorgana i en ørken.

Det føles, som om Torben Kaas overskrider naturalismen især i lys/skygge-virkningerne. Lyset synes magisk, og når han lader en skakt af hvide og lyseblå toner stråle ned over den mørke jord og den faste materie, er virkningen som i en skabelsesberetning: det guddommelige skær, der opløser Kaos på den første dag.

Når man ser på Torben Kaas´ malerier, genoplever man de magiske øjeblikke, man selv har haft i naturen og landskabet. Man digter med, man husker, og man glædes. Dette er universelle malerier med universelle referencer.